Arvonlisäveroton sosiaalihuoltopalvelu

Yksityiset palveluntuottajat voivat myydä sosiaalihuoltopalveluja arvonlisäverottomasti vain, jos toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa ja palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle (jonka toimintakyky on alentunut esimerkiksi iän tai sairauden takia).

Kun yksityinen palveluntuottaja myy sosiaalihuoltoa, arvonlisäverottomuuden edellytyksenä on, että palveluntuottaja ja asiakas ovat tehneet myytävistä palveluista kirjallisen sopimuksen sekä palvelu-, hoitosuunnitelman.

Suunnitelmaa ei tarvitse laatia mikäli kyseessä on tilapäinen neuvonta ja ohjaus tai jollei suunnitelman laatiminen muutoin ole ilmeisen tarpeetonta. Tällöin ei palvelua  saa arvonlisäverottomasti, mutta palvelu kuuluu  kotitalousvähennyksen piiriin.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Saat kotitalousvähennystä tavanomaisesta hoiva- ja hoitotyöstä. Siihen kuuluu esimerkiksi, vanhusten ja vammaisten hoito, kuten peseminen, pukeminen, syöttäminen, ulkoilu ja muu huolenpito.

Hoiva- ja hoitotyötä ovat myös toisen avustaminen kaupassa ja pankissa sekä asiointia toisen puolesta.

Kotitalousvähennyksen saa laskun maksaja.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 50 %  (v. 2018) arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 000 euroa  (v.2018) (5 000 euroa x 50 %) – omavastuu 100 euroa = 2 400 euroa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

  • omassa kodissa
  • vapaa-ajan asunnossa
  • vanhempien tai isovanhempien kodissa.

Kun Sinä tarvitset apua ja tukea läheisesi auttamisessa ja läheisesi kaipaa seuraa kahvihetkiin, arjen askareisiin, ulkoiluun tai vaikkapa ruuan laittoon, otathan yhteyttä.

Veloitukseton tutustumiskäyntimme ei velvoita Sinua mihinkään. Tilaa tutustumiskäynti 044 973 95 94 / Maarit tai laita s.postia maarit(at)hetkiaikaa.fi niin olen yhteydessä sinuun.