Unettomuus ja syyt selville keho terapiahoidoilla !

posted in: Hetki Aikaa | 0

 

Erilaisilla kehoterapioilla voit löytää syitä unettomuuteesi ja hoitaa niitä

 

Unettomuuteen on aina syy ja se useinkaan ole se mitä ajattelemme ensimmäisenä. Kehoterapiat (kehohoidot) ovat kehon ja mielen hoitoa luonnollisesti eli avataan(hoidetaan) lukkoja/tukoksia/jännitteitä ja näin ollen keho alkaa hoitamaan itse itseään. Hoidoissa on myös mahdollisuus tutustua ja tehdä matka itseensä.

Olen itse käyttänyt tilanteista riippuen (eri elämäntilanteet) erilaisia kehohoitoja hyväkseni joko tasapainottamaan kehoa tai löytämään syyn unettomuuteen. Ihminen koostuu kehosta ja mielestä  joka reagoi yksilöllisesti. Keho on itsesäätävä, itseparantava ja sillä on pyrkimys terveyteen. Näin hoidamme itseämme kokonaisvaltaisesti ja myös luonnollisesti.

Voin oman kokemukseni perusteella lämmöllä suositella seuraavia terapiahoitomuotoja. Jokaisesta on ollut apuja juuri siihen hetkeen ja tilanteeseen. Opettele kuuntelemaan mieltä ja kehoa ja nauti elämäsi ”matkasta”. Voit lukea erilaisista muista tavoista hoitaa unettomuutta  ja löytää syyn unettomuuteen muista blogi kirjoituksistani.

 

Terapia

 

Ensimmäiseksi sanaa terapia on hyvä laajentaa. Monet kauhistuvat sanaa koska ennen sitä käytettiin vain psyykkisten sairauksien yhteydessä. Nykyään myös ns. itsehoidosta käytetään sanaa terapia (vrt. on terapeuttista kävellä luonnossa).

Olemme yksilöitä ainutlaatuisissa elämäntilanteissamme ja siksi apujoukkojenkin määrä ja laatu on itse löydettävä. Oman ongelman(asian) analysointi saattaa joskus olla haasteellista ja siksi joskus erilaisten terapioiden tai valmentajan apu voi auttaa ratkaisevasti oikealle tielle.

Joskus taas on viisainta tietoisesti todeta, että asiat ovat tällä hetkellä näin ja päästää irti ongelmasta jos mahdollista.

 

Apuja unettomuuteen kehohoidoista

 

Modernivyöhyketerapiassa

jossa käsitellään koko kehoa, avaamalla ns. tukoksia ja samalla tasapainotetaan eri elinten yli- tai alipaineita kyseisten keholla olevien heijastinpisteiden avulla. Hoitomuoto on rentouttavaa koko keholle. Näin aktivoidaan kehon omat parantavat voimat taas sinun käyttöösi. Hoidossa käydään myös läpi kehon heijasteita klassisista vyöhykejärjestelmistä kuten jalkaterästä, kämmenestä ja korvasta.

Rosen terapiassa

taas käsitellään jännittyneitä lihaksia, lihaksen tilaa vastaavalla voimakkuudella. Rosen hoidossa kohdistetaan huomio lihaksiin joiden pitäisi liikkua, mutta jotka eivät liiku. Hoidon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kehossa, löytää jännitysten ja rajoitusten todellisuus. Jännityksien vapautuminen avaa uusia mahdollisuuksia sekä lihaksille että tunteille. Fyysinen rentoutuminen sallii lisää tilaa keholle ja mielelle.

Intialaisessa Päähieronnassa

käsitellään kehosta yläselkää ja päätä sormitekniikkaa käyttäen. Tämä hoitomuoto on varsinkin stressaantuneille ja niille jotka joutuvat työskentelemään paljon aivoilla kuten opettajat yms. ollut tosi rentouttava jo ensimmäisellä kerralla. Kts lisää hoitosivuiltani.

Bemer terapiassa

normalisoidaan häiriintynyttä mikroverenkiertoa, jolloin saadaan happi ja ravinteet kulkeutumaan soluille. Tällä tavoin saat energiaa päivääsi ja mielesi tasapainottumaan. Pidemmän käytön jälkeen voi valita Bemer ohjelmista uniohjelman. Uniohjelma tehostaa muita hoitoja, parantaa uudistumista ja tehostaa happamien aineenvaihduntatuotteiden poistumista. Ohjelma auttaa etenkin iäkkäämpiä henkilöitä sekä kuntoutujia. Voit lukea Bemer hoitomuodosta sivuiltani lisää.

Tunnetaideterapiassa

maalataan tunne tai asia paperille ( ei tarvitse osata maalata, en minäkään osaa) keskeistä on kuvan peilaaminen tunnemielessä, jolloin on mahdollista löytää ja tiedostaa siitä nouseva tunneviesti. Sen avulla ihminen oppii työstämään omaa elämäänsä.

Musiikkiterapiassa

taas joko rauhoitutaan tai päästetään tunteet valloilleen. Musiikkiterapiaa käytetään sekä kokonaishoidon osana muiden hoitomuotojen rinnalla että pääasiallisena hoitomuotona. Musiikkiterapialla voidaan saavuttaa myönteisiä tuloksia sekä fyysisten että psyykkisten oireiden ja sairauksien hoidossa.

 

Kun keho rauhoittuu ja rentoutuu, toimii mielikin paremmin

 

On olemassa useita erilasia terapiamuotoja joista yllä kerron lyhykäisesti muutamista. Jokaisella niistä on tarkoitus tasapainottaa kehoa.

Saatat jopa tunnistaa kehosi jännityksiä, asentoja ja sisäisiä aistimuksiasi ja tunnetilojasi. Kehon rentoutuessa ja hengityksen vapautuessa saattaa mieleesi nousta unohdettuja tunteita, tapahtumia.

Hoidot voivat myös olla hyvinkin avaavia etsiessämme syitä unettomuuteemme. Tällä tarkoitan juurikin sitä kun keho rauhoittuu, toimii mielikin paremmin ja pystyt tarkastelemaan/katsomaan asioita toisin ja ehkä uusin ”silmin”.

Oman kokemukseni perusteella yksi hoitokerta ei auta vaan useamman kerran käynti saattaa auttaa itse ongelmaan ja varsinkin sen syyn löytymiseen. Keskustele tuntemuksistasi rohkeasti hoitajan kanssa ja nauti hoidosta. Anna itsellesi hetki aikaa rentoutumiseen ja lupa käsitellä mieltä painavaa asiaa.

Kehohoitoja tai yleensäkin erilaisia hoitoja antavien terapeuttien kanssa kannattaa keskustella unettomuudesta ja pohdiskella syitä siihen. He ikään kuin voivat katsovat asiaa ulkopuolisen silmin ja antavat näin mahdollisuuden näkemään asiaa toiselta kantilta.

Erilaiset joogat, meditaatiot ovat myös rauhoittavia ja rentouttavat mielen.

 

Positiivisuus

 

Kun unettomuuden syy on löytynyt, löydä siitä se positiivinen puoli mitä/ se on sinulle antanut/mihin johtanut. Yleensä asiasta/ongelmasta löytyy myös positiivinen puoli mitä vain emme osaa katsoa juuri sillä hetkellä. Jos on tarpeen, uskalla kohdata asia/ongelma. Joudut kenties astumaan askeleen mukavuusalueen ulkopuolelle kuten minä kun tunnistin stressin todellisen syyn mutta kun kerran askeleen ottaa niin toinen kerta on jo helpompi. 🙂

Yksi tapa on kirjoittaa paperille mieltä askarruttavista asioista faktat ylös ja mieti voitko niihin vaikuttaa muuttamalla jotain jotta pääsisit ulos ajatuksen negatiivisesta pyörästä . Voit myös mennä ulos luontoon ja huutaa asiat metsään, voit kilauttaa ”kaverille” ja pyytää häntä kuuntelemaan asiasi. Katso myös edellinen kirjoitukseni 10 vinkkiä miten pääset stressistä.

Kun saat asiasi ulos ”päästäsi”, on helpompi tunnistaa unettomuuden alkuperäinen tunne syy, oli se sitten pelko, viha, syyllisyys tai mikä ikinä se onkaan. Pääasia että asia tulee ulos päästäsi sillä asia tuppaa ”kasvamaan ja jumiutumaan” päässä mitä enemmän sitä miettii.

 

 

 

Ihania mieltä vapauttavia kehohoitoja ja upeata matkaa itseesi 🙂

Terveisin

Maarit

kukaminaolen2