Arvonlisäveroton sosiaalihuoltopalvelu

Yksityiset palveluntuottajat voivat myydä sosiaalihuoltopalveluja arvonlisäverottomasti vain, jos toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa ja palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle (jonka toimintakyky on alentunut esimerkiksi iän tai sairauden takia).

Kun yksityinen palveluntuottaja myy sosiaalihuoltoa, arvonlisäverottomuuden edellytyksenä on, että palveluntuottaja ja asiakas ovat tehneet myytävistä palveluista kirjallisen sopimuksen sekä palvelu-, hoitosuunnitelman.

Suunnitelmaa ei tarvitse laatia mikäli kyseessä on tilapäinen neuvonta ja ohjaus tai jollei suunnitelman laatiminen muutoin ole ilmeisen tarpeetonta. Tällöin ei palvelua  saa arvonlisäverottomasti, mutta palvelu kuuluu  kotitalousvähennyksen piiriin. 

Hoivapalveluiden/kotiavun Verovähennykset: Kotitalousvähennys

Kun hoivapalveluiden/kotiavun verovähennykset tulevat puheeksi, monille tulee ensimmäisenä mieleen kotitalousvähennys. Saat kotitalousvähennystä tavanomaisesta hoiva-,kotiapu- ja hoitotyöstä. Siihen kuuluu esim. ulkoilu, seurustelu, peseminen, pukeminen, syöttäminen ja muu huolenpito.

Hoiva-, kotiapu- ja hoitotyötä ovat myös toisen avustaminen kaupassa ja pankissa sekä asiointia toisen puolesta. Myös kertatarpeeseen ostettu hoiva- ja kotiapu palvelu kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin,  mikäli palvelu suoritetaan asiakkaan kotona. Vähennyksen saa työn arvonlisäverollisesta summasta.

Pelkkä saattajapalvelu/avustajapalvelu kertapalveluna ostettuna, ei oikeuta kotitalousvähennykseen, kuten sairaalassa käynti. Kotitalousvähennys koskee vain kotona tehtyä työtä. 

Kotitalousvähennyksen saa laskun maksaja.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 60%  (v. 2022-2023) arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Maksimivähennys on 3500e – omavastuu 100 euroa v. 2022-2023.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

  • omassa kodissa
  • vapaa-ajan asunnossa
  • vanhempien tai isovanhempien kodissa.

Kun Sinä tarvitset apua ja tukea läheisesi auttamisessa ja läheisesi kaipaa seuraa kahvihetkiin, arjen askareisiin, ulkoiluun tai vaikkapa ruuan laittoon, otathan yhteyttä.

Veloitukseton tutustumiskäyntimme ei velvoita Sinua mihinkään. Tilaa tutustumiskäynti 044 973 95 94 / Maarit tai laita s.postia maarit(at)hetkiaikaa.fi niin olen yhteydessä sinuun.

Hoivapalveluiden Kotitalousvähennykset