Olen Hetki Aikaa -yrityksen perustaja Maarit Rissanen ja sydämeni sykkii ikäihmisille ja ihmisen hoitamiselle luonnollisin keinoin.

Hyvinvointi on laaja käsite, johon kuuluvat myös hoiva ja huolenpito. Itse pidän läsnäoloa ja kuuntelua erittäin tärkeänä, varsinkin ikäihmisen kanssa ja myös muistisairauden ollessa kyseessä.

Omakohtaiset kokemukset lähipiirin sairauksista sekä niihin liittyvät surutyöt ovat auttaneet ymmärtämään, läheisen menetystä ja niistä seuraavia tunteita.   

Työskentelin työttömyysaikanani kotihoidossa hoiva-avustajana, jossa näin miten ikäihmiset, kaipasivat seuraa ja aikaa kiireettömästi. Huomasin miten huomioiminen yksilönä, kuunteleminen, kosketus tai halaus lämmittivät heidän mieltään ja lisäsi iloisuutta päivään.  Sain kuulla paljon erilaisia jopa rankkojakin tarinoita heidän elämästään mitä eivät olleet pystyneet muille kertomaan.

Tutustuin myös omaishoitajien arkeen, näin yksinäisyyttä ja uupumusta. Näin myös hektisen hoitotyön merkityksellisyyden ja muutoksen entiseen. Tulevaisuus ei ainakaan helpota ikäihmisen yksinäisyyttä, yhteisöllisyyttä tai kosketusta. Erilaiset tietotekniikka laitteet ja ohjelmat tulevat olemaan kotihoidon arkea.

Aloin miettimään miten itse voisin auttaa ikäihmisten ja omaishoitajien arkea.  Kävin ensin ikäihmisten perhehoitaja valmennuksen Perhehoitoyksikkö Kanervassa Hämeenlinnassa ja aloitin gerontologian opiskelut työn ohessa Jyväskylän Yliopistossa.

Siitä sitten se ajatus lähti, työskennellä ikäihmisten parissa kuuntelijana, seuralaisena ja myös perhehoitajana omassa yrityksessä. Nyt rinnallani työskentelee monta iloista seuralaista tai joku on joskus sanonut SEURANEITIÄ, joka saattaa merkitä myös ystävää, sitä AINOATA.

Lämpimin ajatuksin,

Maarit