Bemer-terapia

Perushoidossa hoidon aikana maataan makuualustan kaltaisella hoitoalustalla. Hoidossa ei tarvitse riisuuntua, ja hoito on täysin kivuton. Hoito voidaan halutessa tehdä myös istuma-asennossa. Bemerin lisähoitoyksiköillä voidaan antaa paikallisesti täsmätehohoitoa halutulle alueelle, esim. kipeään selkään.

Hoitoaika n. 30 min (perushoito+erikoishoito).

 

Vyöhykeratahieronta

Vyöhykeratahieronnassa käydään koko kehon vyöhykeratajärjestelmä, hieroen lempeästi koko keho päästä varpaisiin.

Koko keholle tehtävä hoito rentouttaa lihaksia ja aineenvaihdunta sekä verenkierto vilkastuvat. Helpottaa kipu- ja särkytiloja, unen laatu paranee.

Hoitoaika n. 1-1,5 tuntia.

 

Intialainen päähieronta – Indian Head Massage

Syvärentouttava, lempeä, mutta tehokas hoitomuoto.

Intialaisen päähieronnan toi Englantiin vuonna 1978 Narendra Mehta (fysiatrian tutkinnon suorittanut) haettuaan opin Intiasta. Päähieronta on osa Ayurveda-perinnettä, ja hieronnassa käytetään eteerisiä öljyjä vaikutuksen tehostamiseksi. Mehta liitti päähierontaan myös käsi- ja hartiahieronnan. Suomeen hoitomuoto on tullut vasta vuonna 1999. 

Intialainen päähieronta aloitetaan niska-hartia-alueelta ja käsivarsista, jonka jälkeen vuorossa on pään alue ja korvalehdet. Myös kasvot käsitellään tehokkaasti erikoistekniikoilla. Tekniikat on kehitetty juuri tätä hoitomuotoa varten. 

Hieronta tehdään tuolilla istuen ja vaatteiden päältä. Asiakkaalla tulisi olla yllään mielellään puuvillainen tai luonnonmateriaalista valmistettu paita (esim. T-paita). 

Hoito kestää noin 30 min, mutta on sitäkin tehokkaampi ja pitkävaikutteinen (24-36 h). 

Hoidon jälkeen on veden nauttiminen tärkeää, sillä hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita ja myrkkyjä elimistöstä. Saunomista, kuumia juomia ja alkoholia tulee välttää. 

Hoito on virkistävä, stimuloiva, rauhoittava ja lempeä. Se elvyttää pään verenkiertoa, stimuloi muistia ja auttaa unettomuuteen. Intialainen päänhieronta soveltuu erinomaisesti stressin hoitoon, päänsärkyongelmiin, jännitysniska-oireisiin tai rentoutumiseen. Päähieronta on helppo toteuttaa myös työpaikalla. 

Hoitorajoitukset: Eräissä sairauksissa (vakavat sairaudet, akuutit kuumetilat, tarttuvat ihoinfektiot, tuoreet vammat) ja raskauden alussa (alle 3 kk) ei suositella tehtävän intialaista päähierontaa. Niistä tuleekin keskustella ennen hoitoon tulemista.

 

Ota yhteyttä ja varaa hoitoaikasi!

Teen hoitoja kotonani Hausjärven Hikiällä. Ota yhteyttä: maarit@hetkiaikaa.fi tai puh. 044 973 9594.